De Goudse Sportduikers
 

Scubadoe

snorkelen en duiken jeugdprogramma

Leeftijd: 10 tot 14 jaar

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-jeugprogramma kunnen kinderen van 10 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze met de junior open waterrduikopleiding van de NOB kunnen beginnen. De Goudse Sportduikers en het ScubaDoe programma bereiden ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

uitgebereide informatie over het Scubadoe opleidings traject

De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad Het Groenhovenbad, en bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haalt het kind een diploma. De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie ook in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

Meer weten over de ScubaDoe-jeugdopleiding? Neem een kijkje op de speciaal ingerichte ScubaDoe-website of neem contact met ons op via email: opleidingen@dgs-gouda.nl
 

"Junior open water"-brevet: een mooie opstap richting het "open water"-brevet

Leeftijd: 12 tot 14 jaar

Voor jongeren van twaalf tot veertien jaar heeft de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) een speciaal brevet ontwikkeld: het "junior open water"-brevet. Dit brevet sluit perfect aan op het ScubaDoe-programma dat hierboven wordt beschreven. Met het "junior open water"-brevet mogen jongeren onder begeleiding van een meerderjarige duiker het buitenwater in. Dat maakt duiken voor hen leuk en uitdagend!

Hoewel de vorm en inhoud van het "junior open water"-brevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere "öpen water"-brevet, zijn in verband met de leeftijd van de doelgroep een aantal aanpassingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de beperking van de maximale diepte, maar bijvoorbeeld ook om het aantal duiken per dag en de minimale watertemperatuur. Deze breveteisen zijn door de Jeugdcommissie, Medische Commissie en Veiligheidscommissie van de NOB met zorg opgesteld.

Door het behalen van het "junior open water"-brevet kunnen jongeren de NOB-duikopleidingen soepel doorlopen: vanuit het ScubaDoe-programma is eenvoudige doorstroming naar het "junior open water"-brevet mogelijk, en hetzelfde geldt voor de doorstroming richting het "open water"-brevet. Wil je meer weten over het "junior open water"-brevet? Kijk dan op de web site van de NOB, en neem contact met ons op via email: opleidingen@dgs-gouda.nl

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info