De Goudse Sportduikers
 

Vereniging

De Goudse Sportduikers (DGS) is een van de oudste duikverenigingen van Nederland, opgericht in 1960. Op dit moment heeft de vereniging ongeveer 60 leden van zeer diverse pluimage. DGS is aangesloten bij Nederlandse Onderwatersport Bond, een overkoepelend orgaan, dat maandelijks een magazine (Onderwatersport) uitgeeft en onze belangen op hoger niveau behartigt. De NOB is zelf weer aangesloten bij CMAS, een wereldwijde organisatie. DGS is een zeer gezellige vereniging die het best valt te omschrijven als een grote familie.

Wat doen we binnen onze vereniging?
DGS is een duikvereniging en geen duikschool. Dat betekent dat wij onze sport beoefenen als hobby en tegelijkertijd op niet-commerciële wijze nieuwe duikers opleiden. In de maanden oktober tot en met april huren wij wekelijks het zwembad Het Groenhovenbad in Gouda op zondagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur. Wij verzorgen dan een conditietraining met basisuitrusting en een zwembadopleiding voor onze nieuwe leden.

Actief in zwembad
Ook is er inmiddels aandacht voor de sport onderwaterhockey. Naast training en oefenpartijtjes wordt er gestreefd om mee te doen in de NOB-competitie. In de maanden mei tot en met september duiken wij buiten, de fanatiekere, reeds van een brevet voorziene, leden duiken ook in de winter door.

Duiken in buitenwater
In de regel verzamelen wij ons op zondagmorgen op de duikstek om 9.00 uur. Bij bijna elke stek is een parkeerplaats waar je kunt parkeren en omkleden. Het omkleden doen we gewoon in de open lucht. Voor het buitenseizoen begint, maken wij een programma van buitenduiken dat op onze website en in onze nieuwsbrief wordt gepubliceerd. Dit programma wordt samengesteld door de stekkencommissie. 
Daarin zijn gewone duiken opgenomen, maar ook nachtduiken, stroomduiken en nachtstroomduiken.

Lees meer over onze vereniging en opleidingsmogelijkheden. Wij bieden ook soepele inschalings mogelijkheden voor duikers met andere duikbrevetten en ervaring zoals bijvoorbeeld PADI.
 

 Foto's gemaakt door Ernst Mulder

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info